Dieta, której skuteczność została potwierdzona przez Państwową Uczelnię
Program został przeprowadzony przez Katedrę Dietetyki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. 
W grupie 60 kobiet przeprowadzono program redukcji masy ciała obejmujący zastosowanie diety niskoenergetycznej zgodnej z wytycznymi diety DASH, w której kilka porcji warzyw dziennie zastąpiono Warzyw Kubkiem. 
W trakcie programu 83 % pacjentów schudło, a rekordzistka straciła ponad 12 kilogramów samej tkanki tłuszczowej. 

Nasi klienci wskazali następujące zalety diety opartej na Warzyw Kubek:

   100% brak łaknienia

   100% lepsze wypróżnianie 

     88% utrata wagi( w tym 52% znaczna              utrata wagi)

     87% poprawa samopoczucia

     84% wzrost energii

     72% odstawienie suplementów diety

      66% poprawa sprawności fizycznej

Natomiast osoby będące pod stałą kontrolą lekarską ze względu na długotrwałe schorzenia (nadciśnienie, cukrzyca etc.) wskazały:

  • 100% obniżenie cholesterolu
  • 87% obniżenie ciśnienia
  • 78% obniżenie poziomu cukru we krwi

Dodatkowo wśród naszych stałych klientów, przeprowadziliśmy telefoniczną ankietę z prośbą o wskazanie zalet zdrowotnych wynikających ze stosowania „intensywnej” diety opartej na Warzyw Kubek. 

Nie każdy ma czas i ochotę, żeby przygotowywać codziennie sałatki warzywne, warzywa na parze, surówki, drugie śniadanie do pracy. Nie każdy z nas może pozwolić sobie na warzywa z własnego ogródka lub na zakup z upraw ekologicznych. Dlatego proponujemy Wam gotowe koktajle warzywne bez chemii, bez konserwantów, bez żadnych sztucznych dodatków. W składzie są tylko i wyłącznie warzywa z kontrolowanych, certyfikowanych upraw. Nasze mieszanki są łatwe w przygotowaniu. Zawartość saszetki wystarczy zalać wodą, jogurtem, kefirem i gotowe! Teraz wystarczy tylko minuta, by przygotować odżywczy koktajl warzywny, który wspomoże Twój organizm w walce z nadprogramowymi kilogramami, pomoże go oczyścić i odżywić w witaminy i minerały, dbając równocześnie o Twoją urodę.
Koktajle Warzyw Kubek
Zwłaszcza jedna z odpowiedzi początkowo bardzo nas zaskoczyła. Dowiedzieliśmy się, że Warzyw Kubek zastosowany w diecie, ZABIJA !  
Kiedy ankieterka zamarła z przerażenia, usłyszała, że chodzi o chęć podjadania, o uczucie głodu zawsze towarzyszące zmianie nawyków żywieniowych. A co najważniejsze dieta z Warzyw Kubkiem to nie tylko odchudzanie to także oczyszczanie i odżywianie organizmu dodała.
Spróbuj przez trzy dni zmierzyć się z Warzyw Kubkiem. Zobacz jakie wspaniałe efekty przyniesie on dla Twojego zdrowia i sylwetki. Zamów 5 -smakowy pakiet startowy. Otrzymasz ulotkę z rozpisanymi dietami trzydniowymi regulującymi różne obszary naszego zdrowia wraz z listą zakupów.

Wspomaganie pracy wątroby i woreczka żółciowego

Wspomaganie odporności, w stanach zapalnych i przeziębieniu

Dla regulacji ciśnienia krwi, pracy serca, w stanach osłabienia

Wspomaganie pracy jelit, zapobieganie wzdęciom i zaparciom

Na zgagę, nadkwasotę; wspomaganie pracy układu moczowego

Każda choroba ma swoją przyczynę której nie zlikwiduje żaden lek. Spróbuj jednej z naszych pięciu kuracji. 
Mamy dla Ciebie propozycje
Jest pięć obszarów organizmu których złe funkcjonowanie jest najczęstszą przyczyną wszelkich chorób i dolegliwości.

Jedna saszetka to równowartość 200 gramów surowych warzyw


W zalecanej diecie niemalże niezauważalnie spożywamy równowartość kilograma świeżych warzyw!

4
/

Zwiększona ilość spożywanych płynów i dłuższe trawienie pokarmu

Każdy koktajl to dodatkowe 200 ml płynów. Suszone i rozdrobnione  warzywa są dłużej i dokładniej trawione od świeżych, które często po prostu przez nas „przelatują”.

3
/
Brak glutaminianu i wzmacniaczy smaku

Substancje chemiczne dodawane do żywności powodują zwiększenie łaknienia i z reguły jemy więcej niż potrzebuje nasz organizm. Dodatkowo substancje te mają działanie uzależniające, co nie pozostaje bez wpływu na dodatkowe kalorie spożywane każdego dnia. 
2
/

Każdy koktajl jest bogatym źródłem błonnika, ten z kolei jest nieodłącznym elementem w procesie spalania tkanki tłuszczowej. Nie wywiera na nie bezpośredniego wpływu, lecz jest niskoenergetyczny, zwiększa swoją objętość w żołądku, co sprawia że go zapełnia i czujemy się syci. Ogranicza to spożycie produktów wysokokalorycznych.

Brak uczucia głodu
1
/
Attach to Sekcja 6

Jedna z naszych stałych klientek Pani Natalia, w ciągu 2 miesięcy straciła 10,5 kg samej  tkanki tłuszczowej. W jej przypadku odpowiadało to redukcji masy ciała z BMI wskazującego występowanie otyłości na wartości odpowiadające prawidłowej masie ciała.


WK. Natalio czy możemy już odtrąbić sukces ?

 

Jeszcze chwilę musimy poczekać. Brakuje mi jeszcze 4 kg do wymarzonej wagi.

 

WK. Jak to się wszystko zaczęło ?

 

Noworoczne postanowienie. Chciałam szybko osiągnąć cel. Wydałam kilkaset złotych na cudowne preparaty obiecujące ogromne spadki wagi w krótkim czasie. Totalna bzdura, wielkie naciąganie a zwłaszcza gwarancja satysfakcji i zwrotu pieniędzy. Niestety internet zalany jest tego typu reklamami. Nie ma mowy o zwrocie pieniędzy i naciągają na kolejny zakup.

 

WK. I poszłam po rozum do głowy?

 

Nie do końca. Na własną rękę rozpoczęłam dietę 1000 kcal. Początkowy efekt mega. W pierwszym tygodniu 3 kilogramy.

 

WK. Odwodnienie

 

Niestety tak, do tego bóle głowy, osłabienie, ciągły dyskomfort wywołany głodem. Wtedy trafiłam na informacje o diecie DASH. 

 

WK. Pewno znów głodowanie

 

Absolutnie nie. Więcej miałam kłopoty z zjedzeniem wszystkiego co miałam zalecone.

 

WK. Dlaczego ?

 

Myślę że to efekt koktajli warzywnych. Założyłam sobie dietę  2000 kcal zgodnej z zaleceniami diety DASH gdzie 4-5 porcje warzyw dziennie zastąpiłam koktajlami na bazie suszonych warzyw czyli Warzyw Kubkiem. Jako, że to był okres nowalijek których z względu na problemy gastryczne nie mogę spożywać, w kwestii warzyw przerzuciłam się całkowicie na koktajle. Do tego ryby, chude mięso, nabiał, makarony, bakalie. Potrafiłam zjeść 6 porcji Warzyw Kubka dziennie.

 

WK. To chyba monotonne. Warzyw Kubek jako że bez soli, cukru i innych dodatków smakowych nie należy do ekstraklasy produktów smacznych.

 

Ależ absolutnie nie. Zależy jak go spożywamy. Trzy kubki dziennie możemy wypić z wodą, kefirem, jogurtem, z czwartego możemy zrobić sos do ryby, piąty dodać do spaghetti, szóstym posypać spód do pizzy to i dzieci niezauważenie zjedzą trochę warzyw. Dzięki temu że spożywanie Warzyw Kubka wymaga spożywania dużej ilości płynów naprawdę ciężko zjeść wszystko co na dany dzień jest przypisane. Warzyw Kubek w przeciwieństwie do soków zawiera całe warzywa z błonnikiem i włóknami roślinnymi.

 

WK. Sześć Warzyw Kubków dziennie to odpowiednik 1,2 kg świeżych warzyw. Jakieś efekty uboczne ?

 

W moim przypadku na początku sporo wiatrów, póżnej jedynie częstsze ale za to komfortowe wypróżnianie.

 

WK. "Komfortowe wypróżnianie" ? (śmiech)

 

Tak, po mniej więcej tygodniu takiej diety miałam wrażenie jakby schodziło z mnie całe zło nagromadzone w organizmie. Miałam wrażenie że pod wpływem takiej ilości warzyw  mój organizm się niesamowicie oczyścił. Samoczynnie zszedł mi piasek z nerek, a moje ciśnienie z którym zaczynałam mieć kłopoty ustabilizowało się do zalecanego poziomu.

 

WK. A czy było coś, co przeszkadzało Ci w koktajlach?

 

Smak jest specyficzny (śmiech), ale można przywyknąć. Przy zalaniu zimną wodą czuć surowość warzyw, która zanika przy ciepłej wodzie lub jogurcie. Natomiast jako dodatek do dań sprawdzał się doskonale.

 

WK. Dziękujemy za rozmowę. Trzymamy kciuki za osiągnięcie wymarzonej sylwetki.

 

Dziękuję

/
Szybko, naturalnie i efektywnie

Zaufaj sprawdzonej metodzie. Twój mądry wybór to jedyna słuszna decyzja. Bez tabletek, bez efektu jojo. Pokochaj swoją nową dietę!

Zatem jeżeli nie szukasz kolejnych suplementów i produktów o wspólnym przymiotniku „cudowny”, a liczy się dla Ciebie sprawdzona przez specjalistów w swojej dziedzinie  dieta, to mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie. 

Najważniejsze informacje dotyczące programu redukcji masy ciała z zastosowaniem diety niskoenergetycznej  zgodnie z zaleceniami diety DASH w oparciu o koktajle warzywne Warzyw Kubek 

Attach to Sekcja 13

Podstawą diety powinny być produkty pełnoziarniste, przede wszystkim pieczywo, ryż brązowy, makaron razowy. Warzyw Kubek stanowi idealną bazę do stworzenia dodatków takich jak sos do makaronu, zupę krem do ryżu lub pieczywa.  Zalecane spożycie do 400 gramów dziennie.

5-6 razy dziennie spożywaj warzywa, są one bogate w błonnik pokarmowy, witaminy i składniki mineralne. Jedna porcja Warzyw Kubek jest równowartością 200 gramów świeżych warzyw. Koktajl zalany ciepłą wodą można ewentualnie doprawić do smaku. 

2-3 razy dziennie pij naturalne jogurty, kefiry, maślanki z ok. 1 proc. zawartością tłuszczu obfitują one w wapń, witaminę D i białko. Idealnym dodatkiem jest tutaj Warzyw Kubek, zwłaszcza czosnkowy, który nadaje napojowi pirackiego smaku, zwłaszcza z białym chudym serem. Zalecane spożycie do 400 gramów dziennie.

Wybieraj chude, niesmażone i pozbawione skóry mięso (najlepiej drób) oraz ryby morskie. To doskonałe źródło białka, witamin z grupy B, cynku i żelaza. Wzbogać potrawę o witaminy i tęczowa barwę w formie panierki z Warzyw Kubek. Koktajl w połączeniu z jogurtem stworzy idealny dip do mięsa lub ryby. Zalecane spożycie do 300 gramów dziennie.

Postaw na orzechy i rośliny strączkowe. Zawierają one sporo magnezu, potasu i białka. Około pięciu razy w tygodniu możesz zjeść 1/3 szklanki orzechów lub szklanki roślin strączkowych. Woda po zagotowaniu fasolki lub soczewicy naturalnie zagęścisz koktajlami warzywnymi. Zalecane spożycie do 100 gramów  dziennie.

Ogranicz spożywanie tłuszczów nasyconych (masło, śmietana, tłuste mięsa, smalec) na rzecz tłuszczów nienasyconych (oleje, dobrej jakości margaryny).  Zalecane spożycie do 50 gramów dziennie.

Ogranicz solenie posiłków - dopuszczalna dzienna dawka to maksymalnie pół łyżeczki soli. Sól warto zastępować innymi przyprawami, ziołami, octem winnym, cytryną itp. Mieszanki Warzyw Kubek naturalnie pozbawione są soli, chemii i konserwantów. 

Wyeliminuj białe pieczywo, ciastka, przekąski słone, produkty przetworzone oraz alkohol.

Nie szukaj dłużej cudownych sposobów na zrzucenie zbędnych kilogramów. Postaw na wyłącznie naturalne metody. Postaw na warzywa! Teraz wystarczy tylko minuta, by przygotować odżywczy koktajl warzywny, który wspomoże Twój organizm w walce z nadprogramowymi kilogramami, a do tego pomoże go oczyścić i odżywić, dbając równocześnie o Twoją urodę.

Warzyw Kubek w diecie DASH

Pożywny i w 100% zdrowy posiłek, bogaty w witaminy i składniki mineralne

Jeden koktajl to odpowiednik 200 gramów surowych warzyw co odpowiada dziennemu zapotrzebowaniu organizmu

Silne działanie odchudzające, niskokaloryczny koktajl pozwala zaspokoić głód na 2-3 godziny

Zrównoważone oczyszczenie organizmu, lekkość i lepsze samopoczucie konsumenta

Różnorodność wariantów warzywnych koncentrujących się na konkretnych obszarach zdrowia

Brak zastrzeżeń w ilości spożywanych koktajli

Poręczność produktu i łatwość w jego przygotowaniu

Bez chemii, ulepszaczy smaku, konserwantów i sztucznych barwników; wizualnie i merytorycznie przejrzysty skład- same warzywa

Zdrowa i zachowująca większość wartości odżywczych metoda produkcji

Produkt nie zawiera tłuszczu, cukru, soli i jest bezglutenowy

Dlaczego warzywa?

to niskokaloryczny posiłek 
regulują pracę układu trawiennego
wspomagają metabolizm
dostarczają najważniejsze witaminy i minerały 
są bogate w błonnik
wspomagają oczyszczanie organizmu z toksyn
przeciwdziałają zatrzymywaniu wody w organizmie
są podstawą piramidy żywieniowej! 
Dlaczego w formie suszonej?

SUSZENIE JEST NAJZDROWSZYM SPOSOBEM KONSERWOWANIA ŻYWNOŚCI!

Stosowana w naszych produktach technologia suszenia w temperaturach do 55 C jest najlepszym i całkowicie naturalnym sposobem zachowania cennych składników odżywczych zawartych w owocach i warzywach. Podczas suszenia, żywność nie zostaje poddana działaniu tak wysokiej temperatury jak podczas gotowania, nie nasiąka tłuszczem jak przy smażeniu, nie wymaga stosowania octu czy soli jak przy konserwowaniu.

Produkty suszone są bardzo zdrowe, odżywcze i dietetyczne, zachowują naturalny smak i aromat, a co najważniejsze nie zawierają żadnych konserwantów i środków chemicznych. Suszenie to nic innego, jak odwadnianie. Ta prosta technika chroni produkty przed rozwojem szkodliwych organizmów, takich jak bakterie, pleśnie czy grzyby. W przeciwieństwie do innych metod konserwowania żywności jak na przykład wekowanie, suszenie jedynie nieznacznie niszczy substancje odżywcze. W procesie powolnego suszenia w temperaturach do 55 C zachowane zostają cenne dla zdrowia witaminy, minerały, sole mineralne i błonnik. Pozostają one w suszonym produkcie w naturalnej, skoncentrowanej formie.

Suszone warzywa to świetna alternatywa dla świeżych warzyw ze źródeł niewiadomego pochodzenia. Do suszenia używamy wyłącznie produktów naturalnie dojrzałych z certyfikowanych, kontrolowanych upraw.
Producent
Trixo Sp. z o.o.

Ul. Górczewska 53

01-401 Warszawa